Hoe luiken ophangen muurmontage?

Hoe luiken ophangen muurmontage?

Luiken ophangen muurmontage.

Bij functionele luiken kun je ervoor kiezen om de duimen (het deel waar de de scharnieren aan het luik overheen vallen) op de muur te monteren. Het is makkelijk monteren en u hoeft de duim niet op of in het kozijn te bevestigen. Dit kan natuurlijk ook maar is vaak lastiger bij aluminium of kunststof kozijnen.

Plaatduim muurmontage

Je kunt ervoor kiezen om de plaatduim muurmontage vlak te kiezen (vlak wil zeggen zonder verzet, de luiken vallen dan in gesloten stand mooi vlak in de gevel). Dit is een zeer snelle en mooie montagemethode maar let op de luikdikte dient minder te zijn dan de negge. De negge of kantelaaf is de terugligging van de kozijnen ten opzichte van de gevel. Dit wil zeggen bij een negge van 50mm (de kozijnen liggen 50mm terug t.o.v. voorkant muur) de luikdikte maximaal zo'n 45mm mag zijn. Anders passen de luiken niet mooi vlak in de gevel.

Luiken dikker dan de negge? Dan zijn er nog plaatduimen met verzet waarbij het draaipunt naar voren komt en het wellicht wel goed past. Dit komt niet vaak voor maar er is dus wel een goede oplossing voor om uw luiken alsnog goed te kunnen ophangen. Veilig en snel.

Ook is het mogelijk dat er een overlappende situatie is waarbij de blinden over elkaar moeten vallen in geopende stand. Hiervoor kun je ook de plaatduim met verzet gebruiken en daarbij het passende geheng met verzet toepassen. Vallen de luiken vlak in de gevel in gesloten stand? Dan dien je hetzelfde verzet toe te passen. Vaak is het bij een overlappend raamluik voldoende om de plaatduim en geheng met verzet 45mm toe te passen. Kijk hiervoor ook goed op de tekeningen die bij elk product staan.

Dus wil je bijvoorbeeld jouw louvre luiken perfect ophangen met duimen aan de muur? Kijk dan snel op onze site en bestel het juiste beslag. Ook bij paneel luiken, opgeklampte luiken of ander soort blinden is dit beslag perfect toe te passen.