Wat is het verschil tussen Roto en traditioneel luikbeslag?

Wat is het verschil tussen Roto en traditioneel luikbeslag?

We krijgen vaak de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen de twee types luikbeslag die wij verkopen op onze website. We zullen hier hieronder verder op in gaan en proberen uit te leggen wat nu exact de grote verschillen zijn tussen deze twee alleen is 1 ding zeker. Beide types zijn allebei van de hoogste kwaliteit en beschikbaar voor bijna elke situatie.


Luikbeslag traditioneel

Dit type luikbeslag kenmerkt zich door zijn robuuste, oude maar toch moderne uitstraling. Snapt u het nog? Wij gelukkig wel. De hengen en duimen zijn na te stellen waardoor eventuele onnauwkeurigheden bij de luikmontage makkelijk kunnen worden opgelost. 
De producten zijn gemaakt van verzinkt staal en daarna voorzien van zwarte poedercoating voor een degelijke afwerking. En die is nog zeer fraai ook!
Bij ons op de site kun je alle producten uit de serie traditioneel luikbeslag makkelijk terugvinden en filteren via het menu luikbeslag traditioneel. En mochten er toch nog vragen zijn, dan staan wij natuurlijk voor je klaar.

Luikbeslag Roto

Dit type luikbeslag is ook zeer degelijk en uitgevoerd in gegoten staal, verzinkt en voorzien van zwarte coating. De vormen zijn speels, modern en toch ook rustiek. Het belangrijkste van dit beslag is de uitstekend na te stellen plaatduimen en gehengen en de mogelijkheid om dit later nog aan te passen. Het verstelbereik van dit luikbeslag is groter dan bij de serie traditioneel en ook zijn de producten niet voorzien van glad matte poedercoating maar van een structuurcoating. Uiteraard wel in zwart.
Ook voor deze serie luikbeslag kunt u terecht op onze site bij Roto luikbeslag. Ook hier zijn de verschillende mogelijkheden goed te filteren. 

Maar wat is het verschil?

Uiteindelijk wil je de raamluiken goed en mooi monteren met het juiste luikbeslag. Dat is bij Jobé Luikbeslag geen probleem, wij hebben voor elke situatie de juiste oplossing. Als je puur kijkt naar het verschil tussen Roto luikbeslag en Traditioneel luikbeslag dan zijn er wel een aantal verschillen te noemen namelijk:

- Tussen Roto en Traditioneel luikbeslag zit een verschil in de vorm van het uiteinde van het duimgeheng.
- De coating van traditioneel luikbeslag is glad afgewerkt, bij Roto luikbeslag is deze voorzien van een structuucoating.
- De verstelbaarheid van het beslag is anders. Roto is geheel verstelbaar en tradtioneel enkel in de sleufgaten.
- De duimdiameter van Roto luikbeslag is 8mm terwijl die van traditioneel 18mm is.
- Voorboren van bevestigingsgaten is enkel mogelijk bij het verstelbare Roto beslag.
- Bij muurmontage is de serie traditioneel makkelijker te monteren omdat hier enkel 2 kleinere gaatjes te hoeven worden geboord.

Feit blijft dat beide types zeer goed geschikt zijn om luiken perfect te kunnen ophangen. Aan jou de keuze welke kant het op gaat. Smaken verschillen en daarom ook dat Jobé deze beide types duimhengen en plaatduimen verkoopt.